• ایران
  • جمعه, ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
مباحث احکام بخش چهارم: غذای حلال
تالیفات

مباحث احکام بخش چهارم: غذای حلال

احکام8

غذای حلال

 بسم الله الرحمن الرحیم

 

 

مسائلی که این روزها در جوامع ما و خصوصا در جوامع اسلامی مطرح است، بحث غذای حلال است و نوع غذایی که جنبه حلال دارد، یکی از مسائلی که در بحث حلال و حرام بودن غذا مطرح می شود بحث استفاده از حیوانات اعم از گوسفند، گاو و شتر و پرندگان وآبزیان است که کدام یک از این ها حرام است و کدام حلال.

آنچه که امروز تقدیم می شود بحث پرندگان است؛

پرندگان دارای چنگال همانند عقاب، باز و شاهین و کرکس و امثال این ها خوردن گوشتشان حرام است و پرندگانی نظیر

کبوتر، قمری، گنجشک و بخشی از بلبلان، سار، چکاوک، کبک، تیهو، پرستو، هدهد، مرغ خانگی، مرغابی، بوقلمون شتر مرغ، طاووس و امثال اینان به نظر بسیاری از بزرگان حلال هستند و خوردن آنان بلا اشکال است.

اما این که چگونه می شود پرنده حلال گوشت را از حرام گوشت تشخیص داد،

 در شرع به دو مطلب پرداخته شده است؛ معمولا پرندگان حلال گوشت از حرام گوشت را به دوطریق می توان شناخت.

 برای تشخیص پرنده حلال گوشت از حرام گوشت وجود یکی از این دو نشانه کافی است و حتما لازم نیست که هر دو نشانه در پرنده ای با هم وجود داشته باشد. (تحریر الوسیله

 مقایسه مدت بال زدن باصاف نگه داشتن بالها

هر پرنده ای که به هنگام پرواز، مدت بال زدنش بیشتر از صاف نگه داشتن بالهایش باشد، حلال گوشت است مانند کبوتر و اگر برعکس بود یعنی کمتر بال می زد و بیشتر بالهایش را صاف نگه می داشت، چنین پرنده ای حرام گوشت خواهد بود مانند عقاب.

داشتن «چینه دان» یا «سنگ دان» یا «تیغه پشت پا

اگر پرنده ای تنها یکی از این سه مورد را داشت پرنده ای حلال گوشت است و اگر به کلی فاقد این سه بود حرام گوشت خواهد بود.

 

تخم پرندگان حلال گوشت، حلال و تخم پرندگان حرام گوشت نیز به تبع حرمت گوشتشان حرام است.

 البته در بحث پرندگان مسائل دیگری نیز وجود دارد که باید به کتب فقهی مراجعه شود.

والسلام

 

  • برچسب ها

به اشتراک گذاری این مطلب!

0 دیدگاه

ارسال دیدگاه