logo logo

سایت مرکز مباحثات فق ...

ایران،

مشهد - خیابان بهجت - بهجت ۸ ممیز یک

شماره تماس: 0 (مشاوره رایگان)

info@taghavee.ir
یاداشت ها

شرح و تفسیر دعاى روز دوازدهم ماه مبارک رمضان

بسم الله الرحمن الرحیم

اللهمّ زَیّنّی فیهِ بالسّتْرِ والعَفافِ واسْتُرنی فیهِ بِلباسِ القُنوعِ والکَفافِ واحْمِلنی فیهِ على العَدْلِ والإنْصافِ وامِنّی فیهِ من کلِّ ما أخافُ بِعِصْمَتِکَ یا عِصْمَةَ الخائِفین .

خدایا زینت ده مرا در آن با پوشش و پاکدامنى و بپوشانم در آن جامه قناعت وخوددارى و وادارم نم ا در آن بر عدل وانصاف وآسوده ام دار در آن از هر چیز که مى ترسم به ن گهدارى خودت اى نگه دار ترسناک ان.

در اینجا ما از محضر پروردگار این گونه درخواست می کنیم ک ه خدایا زینتم بده به پوششی از عفاف. یعنی هم پوشش و ستر و ساتر باشد هم همراه با عفاف و پاکدامنی باشد. قرآن کریم عفاف را از صفات مؤمنین بحساب آ ورده و می فرماید وَالَّذِينَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حَافِظُونَ .

واسْتُرنی فیهِ بِلباسِ القُنوعِ والکَفافِ بر من لباسی بپو ش ان از قناعت و رضایت و کفاف. رسول الله ( ص ) می فرمایند القناعة مال لا یَنفَد. قناعت، ثروتی است که تمام شدنی نیست .

وَضَعتُ الغنی فی القناعة و هم یطلبونه فی کثرة المال فلا یَجدونه.

خداوند متعال به حضرت داود ( ع ) وحی کرد: من توانگری را در قناعت نهاده ام، اما مردم در فراوانی مال بدنبالش می گردنند درنتیجه پیدایش نمی کنند .

مَنْ قَنِعَ بِمَا رَزَقَهُ اللَّهُ فَهُوَ مِنْ أَغْنَى النَّاسِ امام صادق ع میفرمایند ک سی که به آنچه خداوند روزیش داده ، قانع باشد بی نیازترین مردم است .

مرا ممحز به عدل و انصاف قرار بده از آنچه اس ترس دارم و از آن می ترسم من را در امان خودت قرار بده و خدایا به عصمت پاکت قسم و جز تو پناهی ندار م و به تو پناه می آور م . این مجموعه ای است که در کلیات این دعا ما به این صورت از خداوند درخواست می کنیم.

اما در آن عبارت اولی دارد که:

اللهم زیّنّی فیه بالسّتر و العَفاف ؛ خدایا پوششی به من بپوش ا ن از عفاف.

بشر زیبائی او در پوشش است و زیبائی او در لباس است اگر چه خداوند وقتی بشر را آفرید گفت فتبارک الله احسن الخالقین. یعنی همه ی اندام انسان و خود وجود وجودی انسان زیبا خلق شده است و خدا در این آ یه شریفه این زیبائی و این خلقت خوب را تأی ید می کند که البته مراد نفس انسان است . اما باز زمانی زیبا می شود این اسکلت و این جسم که مزین به لباس شود و هر نوع لباسی می تواند یک زیبائی خاصی به انسان عنایت کند لباسها می تواند مختلف باشد گاهی می تواند لباس فخر و مباهات باشد گاهی می تواند لباس نمایش باشد گاهی می تواند لباس پوشش تنها باشد و گاهی می تواند لباس عفاف و تقوی باشد.

ممکن است ما پوشش داشته باشیم اما این پوششمان پوشش تقوی نباشد گاهی وقتها بعضی از لباسهای تنگی که پوشیده می شود گاه ی لباسهای کوتاهی که پوشیده می شود گاهی لباسهائی که آ ق ایان ممکن است بپوشند و این لباس نتواند لباس تقوی معرفی شود این را در این ج ا و در این دعا ما از خداوند این گونه درخواست می کنیم که خدایا من آن لباسی را می خواهم که هم پوشش باشد و هم دارای عفت و پاکدامنی باشد. نه قصدم از این لباس نمایش به دیگران باشد و نه قصدم از این لباس این باشد که خدای نکرده دیگران را وادار به گناه کنم و جذابیت ایجاد کنم این یک معنا می تواند باشد.

و معنای دومی که می شود برداشت کرد این است که خدایا به من یک نوع پوشش از عفاف عنایت کن که ع ی ب دیگران را بپوشانم. عیب پوش دیگران باشم اگر انسان عیب دیگران را بپوشاند دیگران هم عیب او را می پوشانند من وقتی عیب دیگران را بگویم دیگران هم عیب من را خواهند گفت و اگر من تلاش کنم در حفظ آبروی دیگران ، دیگران هم اگر بخواهند آبروی مرا ببرند ، طبق روایات خداوند آنها را در آن مسیر قرار نمی دهد یعنی مسیرشان را عوض می کند که آنها در حفظ آبروی من بکوشند. البته عفت می توان د بصورت کار بردی در خیلی از امور صاری وجاری باشد . مثل عفت در کلام وگفتار . عفت در کردار. عفت درشهوت. عفت درپوشش . زكاةُ الجمالِ العِفافُ حضرت علی ( ع ) می فرمایند زكات زيبايي، عفت و پاكدامني است .

دربیان دیگری دارند که افضَلُ العبادَةِ العِفافُ . عفت و پاكدامني، برترين عبادات است و ثَمَرةُ العِفَّةِ الصّيانَةُ. ثمرة عفت و پاكدامني، محفوظ ماندن از گناه مي باشد .

رسول اکرم (ص) در مسیر راه با یکی از اصحاب خویش که از جبهه نبرد باز می گشت ، مواجه شد ند که به طرف منزل خود می رفت . حضرت به او فرمود ند : از جهاد اصغر برگشته ای و به جهاد اکبر میروی عرض کرد: مگر جهادی بالاتر از جنگ با شمشیر هم هست حضرت فرمودند بلی ، جهاد آدمی با نفس خود . که این همان عفاف است .

و نکته ی بعدی قناعت و رضایت است. شیعیان اهل بیت علیهم السلام در زندگی شان همیشه از آنچه خدا به آنها عنایت کرده راضی هستند. ولی قانع به آن معنایی که ما قانع باشیم قطعاً نیستیم ما خیلی از درخواست هایمان بالا است ما از خداوند خیلی چیزها می خواهیم همه ی خواسته هایمان را باید از او بخواهیم او آنقدر بزرگ است که از انسان بزرگ به کم نباید قانع بود. نباید بگوئیم حالا خدایا همین بس است ، نه می گوئیم ما به آنچه که دادی راضی هستیم اما بیشتر از اینها عنایت کن همه نعمات تو متعلق به شیعیان اهل بیت علیهم السلام است مثلاً الآن در نظام جمهوری اسلامی ما در این شرایطی که قرار داریم به حمد الله به برکت این نظام خیلی از امکانات خداوند در اختیار ما قرار داده امکانات معنوی اما به این قانع نیستیم می گوئیم نه انشاء الله حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف بیاد این معنایش این است که ما در این عبارت دعا می گوئیم خدایا بر من پوششی بپوشان از قناعت و رضایت و کفاف هم برای من کافی باشد که من نیاز به رو ز دن پیش دیگران نداشته باشم و مرا ممحز به عدل و انصاف قرار بده انصافی که از نعمات الهی است که انسان در زندگی هم نسبت به خودش و هم نسبت به خدا و هم نسبت به خلق خدا منصفانه قضاوت کند در داده های خودش منصفانه باشد در گرفته هایی که از ما گرفته می شود منصفانه نظر بدهد.

واحْمِلنی فیهِ على العَدْلِ والإنْصافِ

و در آنچه که از خداوند درخواست می کند در آنها هم منصفانه قضاوت کند.

وامِنّی فیهِ من کلِّ ما أخافُ . از چه و از که باید ترسید. پیا مبر اکرم ( ص ) می فرمایند : هر که از خدا به ترسد همه چیز از او می ترسند .

امام صادق ( ع ) فرمودند. مَن خاف الله أَخاف اللهُ منه کلَّ شیءٍ؛ و من لم یَخَفِ الله أَخافه الله من کل شیءٍ.   هر که از خدا بترسد، خداوند همه چیز را از او می ترساند؛ و هر که از خدا نترسد خدا او را از همه چیز ترسان کند.

چرا مقام معظم رهبری مدظله ازهیچ تهدید دشمن نمی ترسد وحتی به مردم صبوری می دهد چون از خدا می ترسد چرا ارتش شا هنشاهی در برابر امام تسلیم می شود چون امام از خدا می ترسد.

یکی از خطراتی که جامعه را تهدید می کند بحث استرس است ببینید اولیاء ما چقدر قشنگ به ما پاسخ دادند و به ما قشنگ جواب دادند و ما را به زیبائی راهنمائی کردند. استرس . امروز پزشکان ما همه متفق هستند که در رأس همه امراض قرار دارد و زمینه ساز خیلی از مریضی ها است ما در این دعا بهترین خواسته مان از ذات اقدس اله این است که ما چون شناختیم اینجا جایی است که هر کس از هر جا بترسد به اینجا پناه می آورد ما هم در استرسهایمان از شما درخواست کمک و عدم ترس داریم. بِعِصْمَتِکَ یا عِصْمَةَ الخائِفین نتیجه گیری کلی دعا این است که

اولاعیب پوشی از خود ودیگران درصدر تلاشها یمان قرار دارد وچون بدون کمک پر وردگار امکان پذیر نیست لذامی گوئیم اللهمّ زَیّنّی فیهِ بالسّتْرِ والعَفافِ خدایا توکمک کن

دوما سربلندی و عزت و ث روت در قناعت است

سوما خواستگاه مان عدل وانصاف است

چهارم اینکه اگ ر بخواهیم همه چیز از ما بترسد و ما از هیچ چیز نترسیم باید فقط از خدا بترسیم .
روابط عمومی مرکز مباحثات فقهی تبلیغی حضرت جوادالائمه علیه السلام

0 دیدگاه

ثبت دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *
دسته بندی ها
شبکه شما (ویژه برنامه سوگنامه کوثر)
--
شبکه تهران
--
شبکه تبلیغ
--
احکام شرعی
--
عبودیت
--

عضویت در خبرنامه

ربات نیستم